لجبازی یکی از اصلیترین خصوصیات رفتاری کودکان است که اگر با کودک لجباز درست برخورد نشود ممکن است آثار مخربی روی رفتار او داشته باشد. کودکان لجباز به هیچ صراطی مستقیم نیستند و راضی کردنشان حتی به انجام کارهای روزمره و ساده مثل خوابیدن و مسواک کاری بسیار دشوار و سخت است که والدین را بسیاری عصبانی میکند تا جایی که پدر یا مادر تسلیم خواستههای کودکشان میشوند. این درحالی است که والدین باید در برخورد با لجبازی کودک خود طوری رفتار کنند که او یاد بگیرد با لجبازی نمیتواند خواستههایش را پیش ببرد.
کودکان لجباز نیاز شدیدی به توجه و شنیده شدن دارند و هم چنین میل به مستقل شدن دارند و معمولا برای رسیدن به هدفشان کج خلقی میکنند. والدین باید ارتباط دو طرفه با کودکشان برقرارکنند و به حرفهای کودک گوش دهند کودکان لجباز اگر احساس کنند که قرار نیست حرفهایشان را بشنوید سریع حالت تدافعی به خود میگیرند.
پس لازم است که والدین قبل از اینکه بلافاصله حکم صادر کنند و فرصت شنیده شدن را از کودک بگیرند با ملایمت و نرمی به کودک خود نزدیک شوند و با او صحبت کنند. هیچگاه نباید کودک را به انجام کاری مجبور کرد زیرا این کار باعث می شود کودک نافرمانی کند و دقیقا کاری انجام دهد که از انجام آن نهی شده است. والدین باید به گونهای با کودک رفتار کنند که او حق انتخاب داشته باشد .
معمولا کودکان دوست ندارند امر و نهی شوند به جای اینکه به کودک لجباز امر کنید بهتر است به او حق انتخاب بدهید در این صورت کودک کم کم راغب به انجام کاری میشود که مد نظر شما است. سعی کنید در مقابل کودک لجباز آرامش داشته باشید و در مقابل لجبازی او فریاد نکشید .داد و بیداد شما به لجبازی کودک دامن میزند و اوضاع را بدتر میکند.
والدین نباید فراموش کنند که او کودک و ناپخته است و این وظیفهی پدر و مادر است که با آرامش خود کودک را به سمتی هدایت کنند که دست از لجبازی بردارد و آنچه را که شایسته است انجام دهند. هنگامی که کودک متقاعد شد میتوانید برای انجام کار شایسته به او کمک کنید تا به آرامش بیشتری دست یابد.نباید افکار و احساسات کودک را نادیده گرفت به نظرات و تصمیمات کودک خود احترام بگذارید تا کودک از شما حرف شنوی داشته باشد.
لازم است کودکان را با قوانین و نظم و انضباط آشنا کنید تا کودک بتواند بین عملی که انجام داده و نتیجهای که حاصل شده ارتباط منطقی برقرار کند “کاهش مدت زمان بازی یا محروم شدن از تماشای تلویزیون نمونهای از راهکارهای آموزش نظم و انضباط است به کودکان لجباز است هدف از انجام این کارها تنبیه کودک نیست بلکه هدف اصلی این است که کودک به رفتار اشتباه خود پی ببرد و دست از لجبازی بردارد.
معمولا لجبازی در فرزند اول خانواده بیشتر دیده میشود به دلیل اینکه مادر میخواهد فرزندش را در بهترین شرایط ممکن تربیت کند و کنترل بیشتری بر رفتارهای او داشته باشد که در نتیجه موجب بروز لجبازی در کودک میشود. اگر یک کودک همیشه والدین خود را در حال درگیری ببیند رفتار مشابهی از خود نشان میدهد: بنابراین بسیار مهم است که آنها نحوهی برخورد درست رفع مشکلات را از جانب والدین ببیند. کودکان وقتی که میدانند چه چیزی از آنها انتظار دارید رفتار درست را میآموزند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.