کودک خجالتی و کم رو
کودک خجالتی و کم رو غالبا با صدای آرام سخن گفته و یا اکثر اوقات ساکت وآرام مینشیند. بیشتر مواقع در مقابل مشکلات عقب نشینی کرده و از مقابله با آنها به طور جدی پرهیز میکند و در واقع از انجام کارهایی که احتمال دردسر درآن وجود دارد به شدت گریزان است صحبت کردن برایش مشکل است و اصولا دوستان کمی نیز دارد و سعی می کند که از تماس با مردم اجتناب کرده به خصوص از روبروشدن با بزرگترها هراسان است.
این کودکان در محیط آموزشگاه معمولا سعی میکنند ته کلاس بنشینند تا کمتر با همکلاسی ها و معلمان برخورد داشته باشند. یکی از عواملی که باعث می شود کودک به کم رویی گرایش پیدا کند این است که والدین بدون در نظر گرفتن تفاوتهای فردی به مقایسه ی کودک با سایر دوستانش می پردازند و هم چنین انتقاد زیاد وبیش از حد از کودک با لحن تند وخشنیکی دیگر از عواملی است که باعث کم رویی کودکان میشود.
خجالت و کم رویی در کودکان عیب و نقص نیست بلکه یک خصوصیت اخلاقی در کودکان است که نیازی به تنبیه و شرمندگی والدین ندارد. این ویژگی اخلاقی با تشویق و حمایت والدین اصلاح می شود. خجالتی بودن بعضی از کودکان نباید خشونت والدین را در پی داشته باشد و باعث شرمندگی شود زیرا این خصوصیت در کودکان با صبر و حوصله والدین قابل اصلاح است.
والدین میتوانند مهارتهای اجتماعی زیادی به کودک آموزش دهند تا بتوانند برخجالت خود غلبه کنند. به او یاد دهید که چگونه با افراد جدید در زندگیشان ملاقات کنند و به آنها خوشامد بگویند و اینکه چگونه شنوندهی خوبی باشند .کودکان می توانند در بازیهای فردی و دسته جمعی شرکت کنند و با دوستان خود ارتباط سالمی برقرارکنند. آنها می توانند به بیان احساساتشان با دوستانشان بپردازند. به کودک خود کمک کنید تا بتواند با دیگران ارتباط اجتماعی برقرارکند و برای خود دوستانی داشته باشد.
سعی کنید به تدریج و کم کم کودک را در معرض کودکان دیگر قراردهید و به آنها کلماتی را که نیاز دارد با دوستان جدید صحبت کند آموزش دهید و برای مکالمه با کودکان دیگر اورا تشویق کنید. وقتی می بینید کودکتان برای دوست شدن با بچه های دیگر درگیراست او را مجبور به دوست شدن نکنید چون اگر در این کار دخالت کنید کودک دچار سر خوردگی می شود و یاد نمیگیرد که چگونه وقتی در شرایط خاصی قرارمی گیرد باید رفتار کند.
به او عزت نفس بدهید و نزدیکش بمانید تا احساس دلگرمی و آرامش داشته باشد. سعی کنید کودک را برای موقعیتهای جدید آماده کنید مثلا اگر می خواهید برای تولد به منزل شخصی برای اولین بار بروید قبل از رفتن با او صحبت کنید و او را آماده کنید که با اعتماد به نفس همراه شما باشد. والدین می توانند تجربیات دوران کودکی خود را نیز برای فرزندشان بازگو کنند و به او بگویند که آنها نیز در کودکی دچار لحظات اضطرابآور شده اند که این مساله باعث ناراحتی و خجالت آنها شده است.
عارضه ی خجالت مواقعی پیش خواهد آمد که کودک در موقعیتهای ناآشنا قرارگیرد یا هنگام تعامل وگفت وگو دچار اضطراب و ناراحتی های عصبی شود که در این مواقع والدین از طریق راهکارهای داده شده می توانند به او کمک کنند تا با آرامش ازاین موقعیتها عبور کنند.
خجالت کودکان چه ژنتیکی باشد چه اکتسابی تا سن 5 سالگی با کمک گرفتن از مشاوره و تمرین های والدین در برقراری ارتباطات می تواند کودک را از بحران خجالتی بودن رهایی بخشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.