اولین گام برای معذرت خواهی از همسرتان این است که شما اشتباه خود را بپذیرید و نه تنها پذیرش، بلکه مسئولیت عواقب آن را نیز بر عهده بگیرید. پذیرش مسئولیت عواقب آن اشتباه، معذرت خواهی شما را حقیقی تر و خالصانه تر نشان خواهد داد.
باید بدانید که اگر معذرت خواهی از همسرتان میکنید نباید از عباراتی همچون: « معذرت میخوام، اما…»، « میدونم، من فقط میخواستم…» و… استفاده کنید. هیچ کدام از این عبارات ناراحتی و پشیمانی شما از ناراحت کردن همسرتان را نشان نمیدهد! پس سعی کنید از عباراتی همچون: « منو به خاطر کاری که انجام دادم و تو برای اون ناراحت شدی، ببخش؛ من مسئول اون اشتباه و عواقبش هستم، مطمئن باش دیگه اون اشتباه تکرار نمیشه!»
نشان دادن پشیمانی و یا ناراحتی تان از انجام آن اشتباه و همچنین درس عبرت گرفتن از آن، در روند معذرت خواهی بسیار مهم است. استفاده کردن از عباراتی همچون: « خب! تو هم ممکنه همین کار رو انجام بدی!» کمکی به بهبود شرایط نخواهد کرد.
این مرحله شاید برایتان سخت باشد، اما بخش سخت تر آنجاست که او ممکن است بگوید: « نه!». باید بدانید که شاید او الان آمادگی بخشیدن شما را ندارد و این طبیعی است. نباید انتظار داشته باشید که بسرعت بخشیده شوید و او همه چیز را فراموش کند! اگر همسرتان در پاسخ به تقاضای بخشش شما، جواب منفی داد، ناامید نشوید و به او بگویید که این موضوع را درک میکنید.
این مرحله به مرحلهی قبلی وابسته است، بسته به درجهی حاد بودن شرایط و بزرگی اشتباه شما، ممکن است همسرتان به زمان بیشتری برای بخشیدن شما، نیاز داشته باشد. عجله نکنید، به روش گفته شده از او معذرت خواهی کنید و سپس به او زمان بدهید.
در ضمن انجام تمامی این کارها، باید خود را ببخشید و همان مهربانیای که از همسرتان انتظار دارید را در حق خود روا دارید.
اگر شما تمامی این مراحل را به خوبی انجام دهید اما هیچ تعهدی برای تکرار نشدن آن اشتباه ندهید، این معذرت خواهی هیچ پیامد مثبتی نخواهد داشت! پس برنامه ای ترتیب دهید و صادقانه تعهدی دهید که آن مسئله دیگر باعث آزرده خاطر شدن هر دوی شما نخواهد شد. این مسئله به همسرتان نشان خواهد داد که احساساتش برایتان اهمیت دارد.
درست است که همه ی ما انسان ها در طول زندگی خود اشتباهاتی را مرتکب میشویم و باید مسئولیت آن اشتباهات را برعهده بگیریم و به خاطر آنها از شریک زندگیمان معذرت خواهی کنیم اما چیزهایی نیز هستند که شما هیچگاه نباید بخاطر آن ها از کسی معذرت بخواهید و یا از آن ها شرمنده باشید.
بجای معذرت خواهی در مورد آن ها به همسر تان بگویید که چرا این فعالیت ها برای تان مهم است و شما نیز از سرگرمی های او حمایت خواهید کرد.
در زندگی مشترک به عقاید یکدیگر احترام بگذارید اما بخاطر عقاید خود شرمگین نباشید و به هیچ کس اجازه ندهید عقاید خود را به زور به شما تحمیل کند.
هرگز برای اینکه «خودتان هستید» از کسی معذرت خواهی نکنید. شما همین شخصی هستید که میبینند و به هیچ عنوان مجبور نیستید کسی باشید که دیگری میخواهد.
اشتباهات کوچک و بی اهمیتی که به کسی و یا چیزی صدمه نزده است را بیش از اندازه بزرگ نکنید و سعی در حل و فصل آن نمایید.
بسیاری از افراد برای آنکه از به وجود آمدن دعوا و جر و بحث جلوگیری کنند، بخاطر گناه ناکرده معذرت خواهی میکنند که اینکار نه تنها برای رابطه خوب نیست بلکه بسیار مخرب بوده و میتواند عواقب زیادی داشته باشد.
این حق هر انسانی که گاهاً احساس ناراحتی، تنهایی و بی پناهی کند و زندگی مشترک یعنی حمایت عاطفی زوجین از یکدیگر. پس برای آنکه گاهی ناراحت هستید و ناراحتی شما او را نیز آزرده خاطر کرده است، احساس بدی نداشته باشید.
اگر همسرتان توانایی رفع برخی از نیازهای شما را ندارد، بخاطر آن نیازها معذرت خواهی نکنید، اینکه به او بگویید « من وضعیت تور و درک میکنم» و او را برای رفع خواستههای تان تحت فشار نگذارید، حسن نیت شما را ثابت خواهد کرد.
تصور گناهکار بودن و مرتکب خطا شدن به صورت مداوم وقتی هیچ اشتباهی از شما سر نزده است یکی از نشانه های رابطه ای ناسالم است. پس در این صورت برنامه ای جدی برای ریشهیابی این مشکل بریزید و ببینید که چه چیزی موجب این تصور در مورد خودتان شده است.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.