مشکلات کودکان با همسالانش
والدین میخواهند کودکانشان پیوندهایی برقرارکنند که سال ها ادامه داشته باشد و در خانه هم خواهر و برادرها با یکدیگر بسیارخوب باشند. والدین باید مهارتهای اجتماعی را به کودکانشان بیاموزند و فرزندانشان را به گونه ای تربیت کنند که دوست داشتنی باشند. کودک دو ساله معمولا به طور طبیعی اسباب بازی محبوبش را به دوستان و خواهر و برادرهایش نمی دهد: زیرا برداشتی از ارزش به اشتراک گذاشتن ندارد.
بعضی از کودکان برای مخالفت کردن مستعدتر هستند به نظر میرسد آنها همیشه آمادهی مشاجره کردن هستند که اغلب به دعوا میانجامد. بعضی از کودکان زیاد دعوا میکنند و در واقع در حال جا به جا کردن مشکلاتشان از خانه به مدرسه یا بر عکس هستند. برخی دیگر از مهارتهای اجتماعی برخوردار نیستند و نمیدانند چه طور بدون دعوا یا مشاجره با همسالانشان کنار بیایند. والدین باید تا حد ممکن به کودکانشان مهارتهای مناسبی را برای به کرسی نشاندن حرفشان و مخالفت نشان دادن بیاموزند و در این زمینه خودشان را الگوی کودک قراردهند. با این حال مشاجره و دعوای بیش از حد نیازمند اتخاذ تدابیری است
برای جلوگیری از مشکلات کودکان با همسالانش از ابتدا جلوی آن ها را بگیرید.درست از اولین باری که کودکتان واکنش دعوا را نشان میدهد نارضایتی خود را به او بگویید. دربارهی رفتار او صحبت کنید و برچسب بزنید. اگر کودکتان هنوز حرف نمی زند با گفتن کلمات (گاز گرفتن ممنوع) (تف ننداز) و یا (لگد نزن) برچسب بزنید. با صدای قاطع صحبت کنید تا بداند که کار بدی انجام داده است ولی عصبانی نشوید .
اگر کودک کمتر بگو مگو و دعوا کرد به او جایزه بدهید. هدفهای معقولانهای در نظر بگیرید و برای رفتار بهتر کودک جایزه بدهید. برای مثال اگر کودکتان و دوستش باهم کمتر دعوا کردند هر دو آنها را به سینما ببرید. اگر دو پسرتان به دعوایشان سر تلویزیون خاتمه دادند به عنوان پاداش به آنها اجازه دهید تا بیشتر از معمول بیدار بمانند و یک برنامهی تلویزیونی دیگر را تماشا کنند
زمانی که به کارگیری روش مثبت موثر نمیافتند از روشهای دیگر میتوانید بهره گیرید. مثلا فرصتهای کودک را محدود کنید. اغلب اوقات بهترین روش این است که موقعیت هایی را که کودک را به دعوا و مشاجره برمیانگیزد محدود کنید. از تصحیح بیش از حد استفاده کنید. کودک را وا دارید به گونه ای که در خاطرش بماند و بر رویش تاثیر بگذارد به جبران کاری که کرده است بپردازد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.