مسئولیت‌پذیری کودک

مسئولیت‌پذیری کودک

مسئولیتپذیری کودک

برخی والدین عادت دارند بر حسب والد بودنشان تمامی وظائف و مسئولیت‌ها را خود برعهده بگیرند. این والدین معمولا احساس خستگی و فشار زیادی می‌کنند و از تنبلی بچه هایشان شکات می‌کنند. نکته ی مهم این است که شما نباید همه‌ی کار ها را برای کودکانتان انجام دهید بلکه به نسبت سن کودک باید از او انتظار داشته باشید که خودش مسئولیت کار هایش را برعهده بگیرد.

فرزند مسئولیت پذیر

 کودکان هرچه قدر بزرگ‌تر می‌شوند آمادگی بیشتری برای پذیرفتن مسئولیت‌های بزرگ‌تر پیدا می‌کنند. عدم واگذاری برخی مسئولیت‌ها به کودک باعث لوس شدن او می‌شود و یاد می‌گیرد در طی زمان خواسته‌هایش را به راحتی به دست اورد و تبدیل به فردی متوقع می‌شود.

مسئولیت والدین

اولین کاری که والدین باید بکنند این است که مسئولیت را نه به عنوان یک بار بلکه به عنوان یک لذت برای کودکانتان تعریف کنید. همه‌ی بچه های خود را به عنوان فردی مسئولیت‌پذیر قدرتمند می‌بینند و فکر میکنند توانایی انجام هر کاری را دارند. کودکان هم مانند ما نیاز دارند که احساس کنند برای دنیا هم هستند و کارهایشان تاثیر مثبتی بر روی دنیا می‌گذارد بهتر است کودک را تشویق کنید خودش مسئولیت های جدید را بپذیرد. این تغییر آهسته اتفاق می افتد ولی واقعا تغییر مهمی در زندگی فرزند شما است.

مسئولیت کودکان در کارهای خانه

کودک باید یاد بگیرد خودش وسایل یا خرابکاری‌هایشان را جمع کند ابتدا به کودک کمک کنید تا کار‌هایش را انجام بدهد و بعد به او یاد دهید خودش به تنهایی از پس آنها بر بیاید. به خاطر کثیف کاری ها ناراحت نشوید. وقتی کودک شما شیر را روی زمین می‌ریزد بگویید: (اشکال نداره با هم تمیزش می‌کنیم.) و بعد خودمان یک دستمال برداریم و یکی هم به او بدهیم این کار را تا وقتی بچه ها بزرگ شوند باید به روش های مختلف انجام بدهید.

به بچه ها فرصت بدهید به دیگران کمک کنند. همه ی بچه ها همیشه به روش های مختلف به ما کمک می‌کنند این روش ها را پیدا کنید و در مورد انها نظر بدهید. با بالا رفتن سن کودک کمک‌های او هم داخل خانه و هم بیرون آن باید افزایش پیدا کنند.

چه کارهای دیگری از جانب والدین می تواند روی کودک تاثیر داشته باشد؟

والدینی که مسئولیت‌پذیر نیستند نمی‌توانند بچه های مسئولیت پذیر تربیت کنند اگر والدین توقعاتی که از فرزندشان دارند را خودشان اول انجام دهند کودکشان هم آن رفتار را یاد گرفته و انجام می‌دهد پس برای اینکه فرزند مسئولیت پذیر بپرورید خودتان باید مسئولیت پذیر باشید مثلا اگر دوست دارید فرزندتان وسایلش را سر جای خود بگذارد در اولین قدم باید خودتان این کار را انجام بدهید.

اعتماد به نفس فرزندان

اکثر پدر و مادر‌ها دوست دارند فرزندشان هر کاری را بدون عیب و نقصی انجام دهد بنابراین سعی می‌کنند اشتباهات فرزندشان را سریعا اصلاح کنند وقتی شما این کار را انجام می‌دهید در واقع دارید این پیام را به فرزندتان می‌دهید که تلاشت کافی نبوده و همین باعث کاهش اعتماد به نفس فرزندتان خواهد شد و برای مسئولیت پذیر بودن لازم است اعتماد به نفس بالا داشته باشیم. مشاوره کودک می تواند در این زمینه به شما یاری برساند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.