ترساندن کودک
گاهی والدین فرزندشان را برای جلوگیری از انجام کاری میترساند. متاسفانه بسیاری از والدین ترس را در کودکی بی ارزش میدانند درحالی که بیتوجهی به این مساله سبب افزایش آسیب های روانی در کودک میشود. زمانی که فرزندمان را به خاطر انجام کاری از کسی یا چیزی میترسانیم نباید توقع داشته باشیم که وی آرامش بالایی داشته باشد و احتمال اینکه این ترس در طولانی مدت در کودک باقی بماند وجود دارد.
ترساندن کودکان آثار مخربی در زندگی بزرگسالی دارد.
-کاهش اعتماد به نفس
– خودپندارهی منفی
-شکاف ارتباطی از جمله تاثیرات ترس در بزرگسالی است.
ترس باعث ارتباط ناامن میان کودک و والدین میشود که سلامت جسمی و روانی آنها را به خطرخواهد انداخت و موانعی در راه شادمانی و موفقیتشان پدید خواهد آورد.
بسیاری از حالتهای ترس به وسیلهی خانواده به کودک آموخته میشود به این معنی که خانواده یاد میدهد که این حالت ترسناک است یا نه. مانند مواجهه با حیوانی به اسم سگ که شاید کودک به خاطر کنجکاوی درونی خود از سگ نترسد و به طرف آن برود ولی امکان دارد به خاطر رفتار خانواده و با عنوان اینکه نزدیک نشو گازت میگیره ترس از سگ به سراغ کودک بیاید.
خانواده درآموختن و القاء بعضی از ترسها نقش موثرتری دارد مانند ترس از تاریکی یا ترس از موجودی موهومی مانند لولو اینگونه ترسها را پدر و مادر به کودک میآموزد و در وهله ی اول امکان دارد این ترساندن برای پدر و مادر نتیجهبخش باشد ولی در طولانی مدت برای کودک مشکل ساز خواهد شد. عامل ترس همیشه مثل سایه کودک را دنبال میکند به طوری که در وضعیت های روزانهی زندگی از دلهره و اضطراب رنج میبرد در این مواقع بهتر است کودک را در آغوش گرفته و رابطهی عاطفی برقرار کنید.
خانوادهها باید بدانند اگر مشکل ترس در دوران کودکی حل نشود متاسفانه باعث آسیبهای روانی و رفتاری در بزرگسالی میشود. برای حل بلند مدت این مشکل میتوان از راهنمایی و کمک یه مشاور کودک استفاده کرد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.