کودکانی که در دورهی کودکی از محبت زیاد مادری برخوردار بودهاند در بزرگسالی بهتر میتوانند از پس مشکلات و فشارهای روحی برآیند. بوسیدن و در آغوش گرفتن یا ابراز محبت زبانی باعث افزایش مقاومت روحی و عاطفی میشود. محبت مادری نه تنها کاهش فشار روحی میشود بلکه کمک میکند که کودک به مهارتهای بهتر در زندگی اجتماعی دست یابد.
کودکان نیاز به احساس پذیرش و دوست داشتن دارند. این کار باید از خانواده شروع شود و در گروههای دیگر مثل دوستان و همکلاسیها گسترش یابد. کودک نیاز دارد که مورد تشویق و تمجید خانواده قرار بگیرد. اگر کودک موفق نشود کاری را به خوبی انجام دهد به او بگویید مشکلی نیست که نتواند همهی کارها را به طور عالی انجام دهد بگویید بعضی کارها به تمرین و تکرار بیشتری نیاز دارد این کار باعث افزایش اعتماد به نفس در کودک میشود.
کودکانی که به خودشان اطمینان دارند مایل به انجام کارهای جدید بدون ترس از شکست هستند.. سعی کنید کاری را به جای کودک انجام ندهید صبور باشید و اجازه دهید که خودش کارهایش را انجام دهد اجازه دهید که او بداند هیچ کس کامل نیست و توضیح دهید که کسی انتظار بهترین از او ندارد.
اعتماد به نفس مناسب وسیله ای برای روبرو شدن با چالشهای دنیاست. اعتماد به نفس از حس شایستگی و مفید بودن حاصل می شود. کودکی که خود را حقیرو بی ارزش میداند از انجام کارهای جدید اجتناب میکند و به آینده امیدوار نیست این کودک از اعتماد به نفس پایینی بر خوردار است. کودکان با اعتماد به نفس بالا تجارب جدید را می پذیرند و توانایی تحمل شکست را دارند. این کودکان می توانند احساساتشان را بروز دهند و نظراتشان را برای دیگران بیان کنند.
اعتماد به نفس یا عزت نفس کودکان وقتی شکوفا میشود که نوعی علاقه و توجه از سوی والدین خود ببیند بهتر است والدین با صرفنظر از تواناییها و اخلاق کودک به او عشق بورزد. تا میتوانید کودک را بغل کنید و ببوسید و فراموش نکنید به او بگویید چقدر دوستش دارید.
هیچ گاه کودکان را با هم مقایسه نکنید.حتی مقایسه های مثبت مثل تو بهترین دختر یا پسری هم مخرباند چون کودک به سختی میتواند همیشه طبق این تصویر خود را بسازد. اگر کودک به شکل ناخوشایندی خود را با دیگران متفاوت می داند با او همدردی کنید و بعد روی یکی از تواناییهایش تاکید کنید. مثلا بگویید<آره راست می گی دوستت دروازه بان خوبیه . تو هم خیلی خوب توپ شوت میکنی.> هرکودکی نیاز به حمایت از طرف عزیزانش دارد. تشویق کردن کودک برای تقویت اعتماد به نفسش بسیار مهم است
بین تشویق و تحسین تفاوت هست. تحسین پاداش به انجام کار است در حالی که تشویق پاداش به فرد است. تحسین به کودک میفهماند که وقتی کاری را درست انجام داده است خوب است ولی تشویق به رسمیت شناختن تلاش است.گفتن <دیدم که چه خوب بازی میکردی >مفیدتر از گفتن <تو بهترین بازیکن تیمی> عمل میکند. پس کودک راتشویق کنید تا به خود ایمان بیاورم که میتواند کاری را به خوبی انجام دهد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.