توهین همسر
بسیاری از زوجین ممکن است پس از ازدواج با شرایطی روبرو شوند که قبل از ازدواج به هیچ وجه با آن روبرو نشدهاند و تجربهی کافی برای رویارویی با برخی مشکلات را نداشته اند.
برای مثال: دختری پس از ازدواج، با همسری عصبی و بد دهان مواجه میشود که در بحث ها مدام توهین میکند!
اگر چنین دختری در خانوادهای آرام، منطقی و با ادب رشد کرده باشد، احتمالاً نمیداند طریقهی درست رفتار با اشخاص بددهان و چرخاشگر چیست؟!
در این مقاله سعی کرده ام 7 راه آسان برای مواجهه با توهین همسر را ارائه دهم:
مهم ترین فاکتور نتیجه گیری بهتر از شرایط پر تنش، حفظ آرامش و خونسردی در مقابل پرخاشگری های همسرتان است.
اینکه در آن شرایط سخت روانی، تمام احساسات منفی خود را بروز دهید و شما نیز در پاسخ به عصبانیت وی، عصبانی شوید، فقط اوضاع را وخیم تر خواهد کرد.
هنگامی که در مقابل توهین همسر و پرخاشگری، پرخاشگری کنید، طرف مقابل فقط عصبی تر خواهد شد.
درست است که حفظ کردن آرامش در چنین شرایطی بسیار دشوار است اما بدانید که بسیاری از حرفهایی که مردم در حین عصبانیت میزنند، یا واقعیت ندارند و یا معنای خاصی ندارند!
سعی کنید حرفهای خود را با آرامش بگویید؛ این کار نه تنها برای خودتان و رابطتان مفید است، بلکه باعث میشود همسرتان نیز آرام تر شده و حرفهای شما را بشنود!
درست است که در مقابل عصبانیت ها و پرخاشگری های همسرتان باید آرام باشید، اما هیچگاه این حالات را نادیده نگیرید.
ممکن است بگویید که اگر رفتارش را نادیده بگیرم، خودش آرام میشود و این هم میگذرد!
اما نادیده گرفتن و نشان ندادن عکس العمل ممکن است به چیزهایی مثل: توهین های بیشتر، تمسخر و بهانه گیری های بی مورد از شما، ختم شود؛ همچنین ممکن است او آنقدر به این کار ادامه دهد تا ببیند شما تا کجا میتوانید تحمل کنید!
شاید راه درست مقابله با پرخاشگری افراد درون جامعه مثل فروشنده ها و رانندگان درون شهری نادیده گرفتن عصبانیت آنهاست اما این روش در مورد افراد نزدیک تر و بخصوص همسر، راه درستی نیست. پس بجای نادیده گرفتن او و رفتارش، سعی کنید با آرامش و منطق اوضاع را بهتر کنید.
بسیار سخت به نظر میرسد که در مقابل پرخاشگری و توهین همسر ، از شوخی و طنز استفاده کنید، اما این دقیقاً کاری است که باید انجام دهید!
منظورمان از استفاده از این راهکار، به تمسخر کشیدن او و عصبانیتش نیست بلکه شما باید سعی کنید موضوع را اندکی از حالت جدی خارج کنید و نشان دهید موضوعی که بخاطرش عصبانی شده است، آنقدرها هم جدی نیست! (البته اگر واقعا اینچنین است!) طنز قدرت کلمات معنا دار را کم میکند
به شما اجازه میدهد حرفهایتان را بر زبان آورید ولی با این حرف ها او را عصبی تر نکنید، همچنین طنز فضایی را ایجاد خواهد کرد که تنش ها آرام آرام کمرنگ تر خواهند شد.
جدای از آنکه کلمات توهینآمیز و پرخاشگری های دائم همسرتان بسیار مخرب و ناراحت کننده است، اما گاهی این حرفها حاوی بخشهای درستی نیز هستند!
گاهی طرف مقابل ما، در میان عصبانیت، انتقاد ها و قضاوتهای نیز در مورد ما خواهد کرد!
مثلا: مردی در هنگام عصبانیت به همسرش میگوید: تو واقعاً شلخته ای! زن با وجود اینکه ناراحت خواهد شد، متوجه میشود که واقعاً خانهاش درهم ریخته و نامرتب است و این موضوع همسرش را نیز متوجه خود کرده است.
پس ما میتوانیم حتی از این شرایط نیز، نکاتی را در جهت بهبود خودمان، وضعیت زندگی و اخلاق و رفتارمان، دریابیم.
درست است که ما هیچگاه پرخاشگریهای او را توجیه نمیکنیم و معتقدیم میتوان با ادب و احترام از همسرمان انتقاد کنیم و یا او را مورد قضاوت قرار دهیم
اما باید به گفته های وی در هنگام عصبانیت توجه کرد و حتی در راستای اصلاح خود، قدم برداشت.
ممکن است شما راههای بسیار زیادی را برای مقابله با توهین همسر امتحان کرده و شاید از هیچ کدام نتیجهای دریافت نکرده باشید.
پس اکنون زمان ترتیب دادن یک گفتگوی آرام، صمیمی و صریح رسیده است!
در یک زمان مناسب (هنگامی که همسرتان آرام است و مسئلهای موجب عصبانیت او نشده است) از او بخواهید که بنشیند و به حرفهای شما گوش دهد و در هنگام صحبت کردن شما، پاسخی ندهد
به او بگویید که تا چه اندازه از توهینها و پرخاشگری هایش آزرده خاطر میشوید و این اهانت ها برای رابطهی عاطفی تان خطرناک خواهد بود.
در هنگام صحبت کردن سعی کنید آرام باشید و با ادب و احترام با او صحبت کنید.
(به یاد داشته باشید که این گفتگو برای بهبود اوضاع ترتیب داده شده است و نباید به یک دعوای جدید ختم شود!) با این روش او خواهد فهمید که چگونه میتوان با حفظ احترام طرف مقابل با او صحبت کرد.
همچنین میفهمد که تاثیر آن حرف های زننده از آسیبهای فیزیکی نیز درد آورتر است و بزودی سعی در کنترل خشم خود و بهبود رفتارش خواهد کرد.
درست است که در بخش های قبلی گفتیم ممکن است برخی از حرفهای گفته شده درحین عصبانیت، حقیقی باشند و برخی انتقادها و قضاوتها سازنده هستند؛ اما این را نیز باید بدانید که همهی حرفهای گفته شده در این لحظات، درست نیستند و توهینها و تمسخرهایی که میشنوید نباید باعث شوند که شما اعتماد به نفس و عزت نفس خود را از دست دهید و تصور کنید هر اهانتی که میشنوید، حقیقی است.
پس تا حد امکان خود را از این شرایط خارج کنید، خود را از این توهین ها دور نگهدارید و نگذارید این کلمات روح شما را آزرده سازند.
برای مقابله باتوهین همسرتان راهکارهایی را ارائه دادیم. اما درصورتی که با وجود تمامی صبر و آرامشی که به خرج دادهاید، او همچنان به توهین های خود ادامه میدهد، لازم است که کمی جدی تر با او برخورد کنید.
هنگامی که او عصبانیست و شروع به توهین و پرخاشگری میکند، با جدیت به او بگویید که کارهای مهمتری برای انجام دادن دارید.
مطمئن باشید که او از این واکنش شما متعجب و اینبار از اهانت به شما ناامید خواهد شد.
این بار به هیچ عنوان فضا را به سمت طنز پیش نبرید و با جدیت صحنه را ترک کنید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.