ترس کودکان از تجمع ها
بیشتر کودکان از مهمانی لذت می برند اما گاهی فعالیت های جمعی موجب نگرانی می شود. وقتی کودک شما به خاطر دعوت شدن به مهمانی نگران می شود چه باید کرد؟ اگر حاضر نبود بدون شما در شما در مهمانی بماند واکنش شما چه باید باشد؟ این گونه ترسها یک شبه حل نمی شود و یک برنامه ی از پیش تعیین شده برای کاهش تدریجی آن ها ضروری است.
با کودک صحبت کنید. در یک موقعیت مناسب در کنار او بنشینید و علت ترسش از مهمانی را جویا شوید. شاید از سر وصدا و شلوغی می ترسد و یا نگران است مبادا رفتارش مودبانه نباشد. در برخی کودکان علت ترس از رفتن مهمانی دور بودن از والدینشان است. در این مواقع باید با آرامش با کودک صحبت کنید و او را متقاعد کنید که ترسش بی مورد است.
کودک را به تدریج با مجموعه ای از مهمانیهای کوچک که منزلتان آشنا کنید. بهتر است در ابتدا مهمانی ها کم باشد. حتی برای شروع یک مهمان هم کافی است “اما نکته مهم این است که کودک را در کار شریک کنید . برای مثال می توانید از او بخواهید در خرید مایحتاج لازم و یا پذیرایی به شما کمک کند.
وقتی کودک در مهمانیهایی که در منزل خودش برگزار میشوند احساس راحتی پیدا کرد وقت آن رسیده است تا مهمانی دیگران را امتحان کند. برای اولین مهمانی همین کافی است که کودک پس از دادن هدیهای که برای دوستش تهیه کرده است خداحافظی کند و به منزل برگردد. بار دیگر پس از دادن هدیه تولد چند دقیقه هم بنشیند. هیچ گاه کودک را تحت فشار نگذارید. برای آنکه کود ک را به تدریج به مهمانی عادت دهید بهتر است با توجه به ویژگیهای اخلاقی کودک و موقعیت های گوناگون او را به مهمانی ببرید.
کوچکترین پیشرفت در رفتار کودک را بدون پاسخ نگذارید. بکوشید همیشه با تحسین وتهیه هدایای مورد علا قه اش او را تشویق کنید. برای مثال به او بگویید (اگه تا بریدن کیک صبر کنی هدیه خوبی در خانه خواهی داشت) بنابراین اگر کودک برای مهمانی آمدن راغب شد بهتر است هدیه ای کوچک برای تشویق در نظر بگیرید. والدین نباید فراموش کنند که بعضی از ترسهای کودک مثل ترس از محیط شلوغ نیاز به درمان و تخصص دارد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.