تحقیقات نشان داده است که تقریبا 5 درصد از کودکان دچار بیش فعالی و نقص توجه هستند. و پسرها نسبت به دخترها سه برابر بیشتر به این اختلال دچار میشوند. اختلال بیش فعالی جنب و جوش بیش ازحد و عدم توان نشستن و بیقراری است.
کودکانی که دچار اختلال بیش فعالی هستند متاسفانه بیش ازحد حرف میزنند توجهی کامل به اطراف ندارند و بدون فکر و تفکر رفتار میکنند و در بسیاری از مواقع رفتارهای آنها اشتباه است.
کودکان بیش فعال به علت شیطنت زیاد و آرام و قرارنداشتن غیرقابل کنترل هستند و معمولا والدین خود را خسته و کلافه میکنند.
خیلی از مادران از کودکان خود شاکی هستند و گمان میکنند که کودک انها بیش فعال است در حالی که شیطنت و بیقراری تاحدی برای کودکان طبیعی است.
پدر و مادران کودکان بیش فعال باید بدانند که با کنترل و رفتارصحیح می توانند به فرزندان خود کمک کنند تا رفتار بهتری داشته باشند.
بهتراست برای این کودکان برنامهی تربیتی ویژه ای را متناسب با نیازهایشان طرح ریزی کنند و این را بدانند که این کودکان ذاتا بد نیستند اما بدون مصرف دارو و رفتار درمانی نمیتوانند خود را کنترل کنند.
دارو درمانی کمک بسیاری به این دسته از کودکان میکند. رژیمهای غذایی هم میتواند برای کمک به این کودکان کارساز باشد.
والدین باید این کودکان را از زیادهروی در مصرف شکر و شکلات و شیرینی منع کنند این خوراکی ها باعث بیحوصلگی و عدم تمرکز در کودکان میشود.
موادغذایی که به بهبود تمرکز کمک میکند شامل منابع سرشار از پروتئین مثل لوبیا،پنیر،گوشت وآجیل، خوردن این غذاها در صبح و برای تنقلات بعداز مدرسه مفید است. برای درمان بیش فعالی و کم توجهی تنها مصرف دارو کافی نیست درمانهای دیگری نیز وجود دارد که می توانند به کودکان بیش فعال کمک کنند تا توانایی توجه و کنترل رفتار را به دست آورند.
وعده های غذایی مناسب بازی و تمرین و یادگیری مهارتهای اجتماعی میتواند عملکرد کودک بیش فعال را بهبود بخشد و روابط آنها را با دیگران تقویت کند.
والدین تاثیر زیادی بررفتار کودک دارند و باید بدانند درمان این کودکان از خانه و خانواده شروع می شود.
والدین میتوانند با کودک بیش فعال خود بازی کنند البته این کار بهتر است در بیرون از منزل باشد هم چنین ورزش کردن یکی از راههای کاهش علائم اختلال بیش فعالی و کم توجهی است ورزش سطح دوپامین را افزایش میدهد و این بر تمرکز و توجه تاثیر می گذارد
ورزشهایی که نیاز به حرکت بدن دارند مانند ژیمناستیک برای این کودکان مفید است البته بهتر است فعالیت فیزیکی و ورزش در عصر محدود باشد زیرا کودکان بیش فعال در شب دچار مشکل میشوند. خواب کافی و منظم هم میتواند عاملی برای کاهش علائم بیش فعالی باشد.
بهتر است وسایل بازی مانند کامپیوتر و بازی های ویدئویی حداقل یک ساعت قبل از خواب خاموش شود تا خواب کودک بهبود یابد.
والدین باید برای کودکان اهداف مشخص برای خانه و مدرسه تعیین کنند مانند تمرکز بر روی تکالیف درسی برای یک زمان خاص.
زمانی که کودک رفتار مورد نظر شما را نشان می دهد او را تشویق کنید و به او یک پاداش مشخص بدهید این کار اعتماد به نفس کودک را بالا میبرد.
والدین باید با کودک ارتباط موثر برقرارکنند و به حرفهای کودک گوش دهند زیرا ارتباط میان والدین و کودک سبب بهبود اختلال بیش فعالی کودک می شود.
کودکان بیش فعالی که دچار مشکلات یادگیری و رفتارهای مخالف و خسته کننده هستند نیازدارند که تحت نظر مشاور باشند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سایت آموزشی دکتر سمیه سلطانی به شما کمک می کند که مشکل فعلی خود را پیدا کرده و با راه حل هایی آشنا شوید که به نیاز های شما در ارتباط با روابط عاشقی در مسیر ازدواج و تحصیلی پاسخ بدهد.در صورت تمایل برای گفتگو با یک مشاور با تجربه، می توانید از طریق شماره 09913943537 در تلگرام یا واتس آپ هماهنگ بشوید همچنین می توانید پرسش های خود را در مورد این مراحل ارسال کنید تا در اسرع وقت پاسخ تان ارسال شود.
برای عضویت در کانال تلگرام روانشناسی دکتر سمیه سلطانی کلیک نمایید.